Upplev vindistriktet Castelli Romani- romarnas mest älskade utflyktsmål! Njut av en guidad resa till en magisk värld av aromer, naturskön omgivning och kultur.

Castelli Romani har sedan antiken varit kejsarnas, romarnas och påvarnas favoritrekreationsmål. Följ med på en exklusiv resa som tillfredsställer alla sinnen med gyllene vin, gastronomi, kulturella och natursköna område.

  • Sightseeing och guidning genom storslagen natur och pittoreska byar.
  • En vinupplevelse med smakfulla viner och rundvisning av en känd vingård.
  • Besök i de idylliska städerna Castel Gandolfo och Nemi.
  • Rustik middag med italienska delikatesser och lokala specialiteter.
  • Inhandla italienska delikatesser, såsom olivolja, likör och vin.

Bara ett stenkast från Rom ligger ett av Italiens mest kända vindistrikt – de vulkaniska Albanerbergen med Castelli Romani. Landskapet är sceniskt med böljande vinfält, skogar, olivlundar och präglas av de två vackra kratersjöarna –Albanersjön och Nemisjön. På världens vinkarta finns städerna Frascati och Marino med sina vita viner. Andra kulinariska favoriter från trakten är aromfyllda salamikorvar, den smakfulla Pecorino-osten och det goda brödet från Lariano och Genzano.

Lyxa till och koppla av med en njutbar kväll långt bort från Roms trafik. Vår eftermiddagsresa tar dig till en magisk värld full av aromer och hänförande omgivning – Castelli Romani.

Först besöker du en känd vingård där ägaren välkomnar dig med en rundvisning av ägorna och dess spännande historia. Du får provsmaka hans viner innan utflykten går vidare med ett besök i Castel Gandolfo. Den eleganta staden har utsikt över Albanersjön och mitt på torget står påvens sommarresidens.

Färden fortsätter med sightseeing genom bergsbyarna för att nå upp till pärlan Nemi. Få turister hittar hit och enligt legenden strövade jaktgudinnan Diana omkring här. Njut av den fantastiska utsikten över Nemisjön och upplev en smakfull middag med härliga specialiteter från trakten innan resan bär tillbaka till Rom.

Utflykten ger även möjlighet att utforska området och shoppa delikatesser på egen hand.

Den här upplevelsen är för dig som tycker att den lokala maten och naturen är glädjeämnen i livet och vill ha något utöver det vanliga.

PRIS: €110 per person.
LÄNGD: 7 timmar (bussutflykt)
NÄR: Lör, ons kl.14.30 -21.30.
MÖTESPLATS: Marcellusteatern.
KLÄDSEL: Bussutflykt och kortare promenader. Kyligare klimat i bergen. Rekommenderas extra jacka.
VIKTIG INFORMATION: Bussutflykten sker gemensamt i grupp med minst 10 personer.

AVBOKNINGSREGLER:
Avbokning senast 72h innan = 80 % återbetalning.
Avbokning 72h eller mindre = ingen återbetalning.

BOKA NU >>

Kontakta oss

WONDER ROME har spetskompetens om Rom och regionen Lazio, och är en certifierad researrangör. Kontakta oss gärna för mer information eller besök vårt visitor center nära Roms domkyrka (San Giovanni in Laterano)

Wonder Rome Via Andrea Provana 4a
00 185 Rom, Italien
Email: info@wonderrome.com
Tel: +39 06 647 640 50

Boka ditt Rom

WONDER ROME hjälper dig med tips och råd så att du ska kunna uppleva den eviga staden på bästa sätt. Med våra skräddarsydda helhetsupplevelser förför vi dig med smakäventyr, kulturjuveler och historiska platser.

BOKA NU

Resekatalog

I vår resebroschyr har vi samlat populära aktiviteter över vad du kan göra i Rom. Fler utflykter och upplevelser som du kan boka hos oss hittar du på hemsidan. Läs online eller ladda ner vår reseguide gratis.

LÄS/LADDA NER